maandag 14 januari 2019

Auteurslezig 6B en 5A + leesproject

Vandaag hadden we de eer de om Bjorn Van den Eynde te ontmoeten. Bjorn is jeugdauteur en bekend van de televisiereeksen Ghost Rockers en Amika. Hij heeft ons een heel interessante lezing gegeven over het schrijven van verhalen. Wat we er vooral uit geleerd hebben, is dat je verhaal bestaat uit 3 dingen: Personages, het verhaal en de plaats of anders gezegd: de karakters, het plot en de arena. Daarnaast weten we nu ook dat een boek eigenlijk al gemaakt is voor dat het geschreven is. De schrijver denkt vooraf alles uit, werkt met moodboards om de karakters te bepalen en noteert alle verschillende plots die het verhaal maken. Pas dan plaatst hij alles achter elkaar en begint het schrijven van het verhaal.
De schrijvers onder de kinderen hebben vast zin gekregen om zelf een boek te beginnen schrijven. De anderen kunnen niet wachten om de verschillende boeken van Team Mortis en Carlo Cabana te lezen.


Daarnaast is er deze week ook een extra project rond lezen. De kinderen brachten elk hun lievelingsboek mee. Ze hebben elkaar hiervoor, in slechts 1 minuut tijd, warm gemaakt. Ik zag al veel verschillende nieuwsgierige gezichtjes. Wij gaan hopelijk veel lezen deze week!











































Geen opmerkingen:

Een reactie posten